Delen

Het delen en ontwikkelen van kennis en ervaring op het gebied van gastvrijheidsbeleving en city hospitality is een belangrijk onderdeel van de House of Hospitality-community.

Gastvrijheid zorgt voor een memorabele beleving van bezoekers aan onze stad en regio, maar tegelijkertijd voor een aantrekkelijk leef- en werkklimaat. In House of Hospitality LAB, het kenniscentrum van House of Hospitality, doen mbo-studenten van het ROC van Amsterdam en hbo-studenten van Hotelschool The Hague en InHolland onderzoek naar de kracht en waarde van gastvrijheid in de regio. Vraagstukken van House of Hospitality-partners worden omgezet in innovatieve challenges waarin studenten, ondernemers, start-ups en gevestigde organisaties samenwerken. Met als doel:

  • Enthousiasme genereren
  • Gastvrijheid aanjagen en activeren
  • Optimaliseren van de customer journey
  • Instroom bevorderen
  • Imago verbeteren

Challenges
Challenges zijn kleinschalig en hebben een korte looptijd. De uitkomsten worden uitgewerkt in infografics, moodboards, showcases of storytelling en gedeeld in meetings, via websites en/of dashboards.

Voorbeelden van challenges:

  • Hoe kunnen we de gastvrijheidsbeleving verbeteren in buurten en wijken? Welke interventies werken?
  • Mystery visits naar de wows en auws in verschillende toeristische touchpoints en ontwikkelen van hospitality innovaties die wows versterken en ergernissen weghalen.
  • Wat zijn effectieve leeromgevingen die gastvrij gedrag versterken? Hoe houden we de medewerkers blij?
  • Welke innovatieve hospitality concepten brengen memorabele verbindingen tussen bezoekers en bewoners
Meer Delen

1 jaar geleden Delen

Studenten Inholland pionieren met next-level toerisme voor Amsterdam

Kan toerisme in de hoofdstad van last naar lust - voor bezoeker én bewoner? Jazeker, laten studenten van de Hogeschool Inholland zien. In samenwerking met Inholland’s Urban Leisure & Tourism Lab presenteren zij zeven frisse projecten die toerist en bewoner verbinden en de binnenstad wat lucht geven.

1 jaar geleden Delen

SMART HOSPITALITY: Gastvrijheid in een smart city

De wereld verandert onder invloed van slimme technologische ontwikkelingen, zoals het gebruik van (mobiel) internet, conversational app’s, robots, speech, artificial intelligence, virtual reality, augmented reality etc. De interessante vraag is wat de positieve en/of negatieve gevolgen zijn van deze veranderingen voor organisaties en mensen die werkzaam zijn in de hospitality. En in het verlengde hiervan, wat zijn de positieve en of negatieve effecten van de toepassing van Smart Hospitality in de klantreis van bezoekers van slimme steden, openbare ruimtes, gebouwen, momenten etc. 

1 jaar geleden Delen

Betrokken bewoners zijn positiever

Hotelschool The Hague studente Marijn Ouwehand verdiepte zich in de beleving van de Amsterdamse bewoners. Hoe ervaren zij het toeristisch klimaat in hun stad?

2 jaar geleden Delen

Drukbezochte aftrap studiejaar

Je komt niet wekelijks in de Koninklijke loge van de Johan Cruijff Arena. De ruim honderd studenten van House of Hospitality, hun docenten, praktijkopleiders en een grote groep vertegenwoordigers van deelnemende partners kwamen er woensdagmiddag 29 augustus bij elkaar voor een feestelijke start van het nieuwe studiejaar. 

2 jaar geleden Delen

WOW, dat werkt!

De eerste 21 statushouders die in september 2017 begonnen aan hun leer-werktraject in het WOW-hotel zijn klaar en hebben – op één na - allemaal een baan gevonden in de hospitalitysector. De tweede groep is inmiddels gestart.

Partners

25 partners, opleiders en bedrijven uit de brede hospitalitysector, werken samen aan de ambitie om over vier jaar tenminste 1.000 extra studenten op te leiden voor de metropoolregio Amsterdam.

Partners bieden stageplaatsen, hybride leeromgevingen, praktijkbegeleiders en uitdagende challenges en kennisvraagstukken. Op de partnerpagina’s leest u o.a. vanuit welke motivatie zij deelnemen. 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief